Jdi na obsah Jdi na menu
 


17.10.2010 Ahoj, jsem kocourek evropský, spíš divoký než domácí. I když tvářit se jako neviňátko mi jde docela dobře! Narodil jsem se na jaře 2010 v Třebkově, kde jsem se vyřádil s tříbarevnou kočičkou. Říkali nám Miláček a Kočička. Potom si mě moje panička vzala domů do Prahy. Zpočátku se mi to moc nelíbilo, bydlíme teď v bytě a panička nechce ráno vstávat. Tak jí teda skáču po posteli, trhám peřiny a olizuju všechno kolem. Hned první ráno jsem jí shodil kytku z podstavce, což ji fakt mrzelo. Neměla ji nechávat volně a pod ni dát hračky. Teď je kytka na sekretáři, kam nemůžu. Taky rád lezu na televizi (stejně nefunguje) a na počítač (jen když je vypnutej). Panička pořád chodí pryč, tak se přes den vyspím a v noci můžeme řádit. I když občas ji nechám spát až do půl pátý. Poslední dobou mě ale zavírá do koupelny nebo do chodby, aby se mohla dospat. Škoda, ale zase je potom mazlivější a ne tak protivná. Taky jsem si přivezl ušní svrab, tak mi musí ouška čistit. To se mi moc nelíbí, ale dostávám pak bonbónky. Pořád slibuje, že tohle nebude navěky, ale teď to jinak nejde. Zrovna mě vzala s sebou do Jílového. Její maminka je moc hodná, mazlíkuje se se mnou s zakázala čištění ušíček. Pěkně se mi s ní spalo. Nejradši ale mám zebřičky. Jsou to takový malý ptáčci, chtěl bych je ulovit, ale vždycky mě z klece sundají nebo přes nějakou nástrahu spadnu dolů. Au! Je tu pejsek Karynka, tu znám z léta. Pěkně žárlila, že se mi všichni věnujou a jí tak ne. Taky se nám líbí stejný místa na spaní, ale naštěstí jich je dostatek. Pak tu jsou dvě tetičky. Prý se jim pletu pod nohy, chodím moc potichu a tý bloncky se bojím, pořád na mě bafá. Pořád mluví o nějakém páníčkovi, že přijede. Tak by mě zajímalo, co je zač. Jestli ten pán, co nás vezl do Prahy. Byl nějakej přiotrávenej. I když autem to asi bylo lepší než autobusem. To furt přesedáme a chodíme a čekáme venku, kde je takový rámus!

23.10.2010 Tak mě tu nechala samotnýho i v sobotu. Jako by nestačilo, že musím trávit noci v chodbě. Včera jsem se naučil vyskočit nahoru na sekretář. Panička není moc ráda. Prý jsem zlejšek kočičí. Toho nadělá, dyť jsem jenom povalil jeden květník a olámal ty suchý jiřiny ve váze. Stejně je chtěla dát už pryč! Zítra prý bude doma. To zas bude, praní a ten její úklid. Že má všude chloupky z Chloupka. Koupila si nějakej lepivej váleček na oblečení a nechce mi ho dát na hraní. No co, stejně uklidí a já pak pěkně vyhrabu kočkolit! :-)

3.11.2010 Zase je pryč, ale teď měla nějaký volno. Začala taky tahat domů návštěvy. To bylo, furt uklízela a přesazovala kytky. Tu ze stolu dala taky nahoru, okousal jsem ji. Teď pěstuje nějakou spešl kočičí trávu a nadává, že jí to doma smrdí. Na sekretáři to přeházela, dala k posteli košík s prádlem a kolem něj neprolezu. Zato jsem shodil polici na počítač. Panička přišla z práce a musela tam uklízet jak divá. Tohle jsem v úmyslu neměl, ale uzel na provázku je dobrej na hraní. Tak je police pryč. A byli jsme zase v Jílovém. Skamarádil jsem se s blonckou, nakonec je docela v poho. Spíš ta druhá, ta se bojí, že někde něco nechám. Přitom jsem hodnej čičísek a chodim na bedýnku! Ten páníček, to je síla. Neměl jsem kde spinkat a prý s náma oběma vyrazí dveře. Jenom jsem se mu prošel po stole. Panička mu řekla, ať si uklidí, což ho naštvalo. Tak jsme zpátky v Praze a já sám doma.

2.12.2010 Tak se zase po delší době hlásíme. Panička je poslední dobou divná. Je furt pryč a když náhodou dorazí domů, tak potmě a někam padne a fňuká. Moc tomu nerozumím, ale prý to má blbý v práci, má toho moc. Měli bysme častějc jezdit do Jílovýho, tam se mi líbí víc. I když v kleci je teď jenom Elvis. Ta splašená pipka prý umřela. Včera se mnou lítala po venku, byli jsem se podruhý naočkovat a nejel bus kvůli sněhu. Jinak pořídila deku na postel, nelíbilo se jí moje tunelování přehozu. Teď jsem hodnej a v noci moc nekoušu a neškrábu, tak mě nezavírá. Stejně nespí, když lehnu na polštář a vrním! :-)

8.12.2010 V Jílovém a prý na dlouho, hurá. No už jsme tu druhý den a zatím se nebalí. Obsadil jsem Karynce pelíšek. Stejně do něj nelehá! Zvířecí maminka chodí někam pryč, ale vrací se brzy. Moje panička uklízela ve svém pokoji, tak s ní nic nebylo. Aspoň jsem moh pozorovat Elvise a poškrábat bloncku. Taky jsem jí pil z hrnečku :-) Je tu i páníček, ale byl docela v klidu. Zato zvířecí maminka buzeruje mojí paničku jak malý dítě.

16.12.2010 Panička se naučila spát i když jí vrním do ouška. Ale stejně ji budím jen někdy. Pak mě chválí jak jsem hodnej a hraju si sám. Jenom pořád chodí do práce a nechce mě brát s sebou. Tak jí za to skáču na záda. Zas je celá poškrábaná :-) ale na ruce si dává pozor!

28.12.2010 Je už docela pozdě, ale panička ještě nespí. Dělá něco na PC a přitom předstírá hru se mnou. Tak jsem jí poškrábal nohy. Byli jsem v Jílovém, bylo nějaký vzrůšo, spousta věcí zabalených v papíru a radost. Akorát mě hned první noc tam páníček vyhodil z postele. Tak už spím i v tom velkém bytě u paničky. Je tam nějaká prolízačka, tak se mi nahoru leze dobře. Byli jsme na dlouhém výletě autíčkem, ale zavřeli mě na celou dobu do přepravky. Navíc tam byla spousta cizích lidí a uštěkaný malý pejsek. Zlatá Karynka, tahle mrška mě zahnala do uhláku a za gauč. Tam to bylo bezpečný, ale vytáhli mě a zase nacpali do přepravky!!!

2.1.2011 Nevím co lidi maj na těch ránách zvenku. Musel jsem zalézt za postel. Panička se zvířecí maminkou se bály že už nevylezu a budou muset rozebrat celou ložnici. Karynka se bála ještě víc, byla pořád v koupelně. Taky mi vyjídá mističky, což mě štve. A tu jednu tetičku taky, jenže ta za to nadává zvířecí mamince. Tak jsem je dneska ráno všechny vzbudil. Paničku až nakonec, ta se mě vždycky snaží umazlit, abych ještě spinkal. Už začala zase balit, tak asi pojedem do Prahy.

12.2.2011 Panička sem zase nic nepíše. Má moc práce a navíc dvě levý ruce. Tak ji otravuju a hodně mňoukám. Přivezli jí novou pračku, takovou tu jak se jen naplní a vybere. Pěkně se na ní kouká, jak se to tam točí. Pak začne řvát a za chvíli je konec a panička jde věšet. Moc rád lovím a koušu ty šňůrky z prádla. Paničce se to nelíbí a zavazuje je, někdy i na několikrát.

2.4.2011 Nic moc se u nás neděje. Zato v Jílovém je nějaký vzrůšo, páníček si odvez to svoje vrzadlo. Škoda, pěkně se po tom lezlo. Taky otravuje mojí paničku. Já moc ne, jen drápkuju žaluzie, mňoukám a zdrhám ráno do chodby. Vždycky mě pak dá dovnitř a já zdrhnu zase :-) Má mě vzít s sebou do práce. Je tam děsně dlouho a pak přijde a musím jí celou oňufat a olízat jak nevoní. Co tam asi dělá? Jo a jsem prý mlsoun, protože nechci nic jinýho než jedny konkrétní kapsičky. To pěkně kecá, z těch ostatních taky něco olíznu!

20.4.2011 Jsem teď hodnej miláček, aspoň myslím. V noci hajám na polštáři, do chodby zdrhám nejvýš dvakrát a mňoukám jen když něco chci. Jako jídlo nebo pozornost. Dneska jsem ani neutekl před tím cizím pánem, co přišel na zvonek a venkovní dveře. Je teda fakt že zůstal jen v předsíňce. V neděli mě vzala do nějakýho cizího bytu. Možná v tom měl prsty páníček, nevím, ale byl tam taky. Vůbec se mi tam nelíbilo a bál jsem se. Ještě že mě pak zase dali do přepravky a jeli jsme už k nám domů!

7.6.2011 Panička sem nic nepíše a je divná. Teď jsme 4 dny v Jílovém, ale zvířecí maminka tu moc není. Karynka mi snědla všechno z misky a panička mi nechce už nic dát, tak asi zase pojedem už do Prahy a budu zase sám doma! Bloncka mě furt tahá a říká mi Micka.

4.7.2011  S tou Mickou je to ještě nepřešlo, ale už mě aspoň tolik netahaj. Asi maj lepší práci! Panička jí má moc, furt není doma nebo s ní stejně nic není. Poslední dobou se mi nelíbí přepravka. Panička mě tam cpe i násilím, ale já stejně zdrhnu a škrábu :-) Ten podraz s bonbónama už jí vyšel dvakrát, na ty tam zatím lezu. Páníčka jsem už dlouho neviděl.

17.7.2011 Jsme zase v Jílovém, ale je tu nuda. Není tu zvířecí maminka ani Karynka a pipky. Asi že jsem jednu málem ulovil. Šlápnul jsem na ten tunel mezi klecema a ona vyletěla ven. Nevěřil bych jak ty lidi umí být rychlí :-) Tetičky mě chtějí chovat ale já nechci, jen občas od paničky.

30.7.2011 Jsme druhý víkend v Praze a jsem vyspanej a divouš. Panička pořád něco dělá tak hodně otravuju a drápkuju tu její kůži co není hroší :-) Taky lezu na skříň co je na ní přepravka a panička vyšiluje. Už jsem to málem zvládnul i na sekretář, ale to mě sundala. Jenže ty hmyzy co občas lítaj po bytě se tak hezky honí :-)

30.8.2011 Tak jsme třetí den zase spolu, panička mě nechala v Jílovém a někam odjela. Měl jsem tam na hraní tetičky, ale pak zvířecí maminka přivezla dva prcky a to je vám konkurence! Taky otravujou  a chtěj si hrát. Báli se mě tam s nima nechat takže se hned domluvili s paničkou a odvezli mě. Panička pořád něco dělá a uklízí, takže se trochu nudím, ale zatím jsem hodnej kožíšek.

10.9.2011 Je víkend, chovám se u paničky a jsem rád že jsme v Praze. S Melmenem a Glorčou je to náročný, ta ďáblova dcera hezky voní a satan si se mnou chce hrát. Minulej víkend pořád zavírali abych k nim nemohl, panička byla nakonec ráda že už jedeme domů. Už jsem zase jako dřív, vyspinkanej a zlobík :-) Dneska panička vypadala jako že někam půjde, ale byla jen v obchodě a jinak uklízí nebo vysedává u počítače. Tak třeba si chystá volnej večer pro mě :-)

15.10.2011 Jsme už třetí víkend v Praze a panička sama neví, jak dlouho tu ještě budeme. Navíc zase vypadá, že někam půjde a já ji chci doma! Včera byla protivná a já taky. Má nový peřiny a já na nich nechci spinkat, tak v noci zlobíkuju :-)

18.10.2011 Panička je protivka a já zlobík. Taky hodně mňoukám, aby mě nepřehlídla. V sobotu sem přivedla nějakou holku s dětma co hrozně ječely. Musel jsem zalézt pod vanu. Pak tu ještě byla zvířecí maminka, ale jen kecala s paničkou. Navlíkly mi nějaký popruhy, ale to se mi nelíbilo a zalez jsem pod postel. Podle paničky budeme čumět v Praze ještě dva víkendy, ach jo!

30.10.2011 Pátej víkend v Praze... Panička mi pořídila kšírky. Moc se mi nelíbí, ale už jsem si zvyknul i na vodítko. Dneska mě vzala ven, nechtěl jsem, ale donesla mě tam. Kolem chodili cizí lidi a jezdily auta, tak jsem se pořád bál. Jak to, že to tý paničce nevadí? I když ona je taky venku pořád, jak chodí do tý svojí práce nebo taky na ještěrky. Pak už mě to nebavilo, tak jsme šli sklepem domů a kolem pana správce, co ho nemám rád! Tyhle zážitky budu vyspávat asi dlouho!

16.12.2011 Už jsme týden v Jílovém a panička nic nedělá. Jen vysedává u počítače, kde jsou zavřený satani a já k nim nemůžu. Tak hodně mňučím aby věděla že má svýho miláčka. Jinak si se mnou nikdo nehraje.

15.1.2011 Už můžu k satanům, ale to co tomu předcházelo stálo za to. Panička mě nechala na veterině, kde to nemám rád a ještě mi bylo špatně a nemoh jsem nikam lozit. Naštěstí jen jeden večer! Ostatní kočky mě zlobí a nenechaly nás vyspinkat, tak je panička protivná.

20.3.2012 Panička sem zase nic nepíše. Asi má moc práce, zase někde courala a ještě teď vaří a já nemůžu na linku. Taky mi slibuje prázdniny v Jílovém. Rád si hraju s tím černým klukem co mu říkaj Máša. Glorča zase voní a je nějaká tlustší než byla. Zatím jsme ale v Praze a panička pořád někde courá. Když byla nemocná tak se mi to líbilo, to chodila jen do práce, ale zase se mi nechtělo s ní hajat v posteli. Už je teplo tak spím někdy i na zemi. Dneska panička uklízela a našla dva špuntíky z těch lahví co hrozně smrděj. Ale se špuntíkama se dobře hraje, ty by mohla mít častějc :-) Tyhle teď v něčem vymáčela, tak jsou divně cítit, ale hrát se s nima dá.

29.3.2012 Panička je divná, pořád někde courá a něco googluje, tak se trochu nudim. Dneska jsem zlobíkoval v noci, tak je utahaná. No taky by měla chodit včas spát a nevysedávat pořád u počítače. V Jílovém si stěžujou, že jsem mňučivej. Satani totiž nemňoukaj skoro vůbec. Glorča zas vypadá normálně a panička se jí pořád ptá, kde má ty koťata, což rozčiluje zvířecí maminku. Ta nám pak slibuje, že si je vezmene do Prahy až se najdou.

21.4.2012 Tak žádný koťata se nenašly a Glorča je nějaká hyperaktivní. Leze pořád do ledničky a skáče na mě shora i na psa. Panička mi zase slibuje prázdniny u satanů a zvířecí maminka se na mě už těší. Nevim proč, ani hladit mě nechce, že se mě bojí.

13.6.2012 Panička sem zase nic nepíše. Už ji ani neotravuju. Bydlíme teď jinde, ani nevím proč. Moc se mi tu nelíbilo, ale zase na druhou stranu tu jsou dveře jen do koupely a ty mají rozbitou kliku. Tak se nemůže zavřít panička přede mnou ani zavřít mě před sebou. Akorát že nemůžu ven na chodbu, tak se trochu nudím. A panička pořád pracuje a chce ze mě mít gaučáka.

18.7.2012 Už jsem si docela zvyknul, ani na chodbu nechci. Jednou jsem šel a hrozně jsem se bál. Panička mě musela ulovit ve sklepě. Tak jsem hodnej, i když panička není moc doma. Škoda že tady v Praze nemáme tu síť v oknech, abych mohl ven. Tak aspoň otravuju a snažím se vylézt těma větracíma škvírama a tuneluju koupelnu.

5.8.2012 Panička pořád někde courá. Já jsem divočáček a když je doma tak lítám jak pometlo. Taky povídám, jak je mi smutno a panička mě pak mazlíkuje. Už nespinkám v postýlce, ty nový měkký židle jsou mnohem lepší. Naučil jsem se hajat za dveřma, když panička není doma. Pak jí můžu hned uvítat. Jen je trochu škoda, že už jsme tak dlouho pořád v Praze.

21.8.2012 Jsme pořád doma. Byl jsem teď 2 týdny v Jílovém bez paničky, jen s tetičkama. Pěkně jsem se vyřádil ve smečce. Pak si mě panička vyzvedla a jeli jsme domů. Bylo horko, musel jsem otvírat tlamičku a blemcat a panička pak byla nervózní. Sama vypadala v pohodě. Teď pořád spinkám, to horko mě zmáhá. Chtěl bych se chovat, ale panička hřeje.

10.12.2012 Panička sem vůbec nic nepíše a jenom si stěžuje. Já jsem mazel a mňoukal. Taky chci chodit po baráku, ale panička mě nechce pouštět nebo chodí se mnou a loví mě. Když má teda vůbec čas na kocourka, je pořád pryč. Jednou mě tady nechala i přes noc a pak mě chválila, jak jsem byl hodnej. Hrozně jsem se bál a pak jsem zlobil až jsme jeli do Jílového. Byt vypadá jinak než dřív, jen paničky pokoj je pořád stejný. Taky jsem závislák a panička mě musí pořád nosit, tak se nám smějou.

26.12.2012 Zase se tady něco dělo. Panička i zvířecí maminka a tetičky pořád uklízely a něco předělávaly a nechtěly u toho kočičí asistenci. Hlavně Glorča musí být u všeho a Máša tam, kde teče voda. Potom se oblíkly jako na ven, ale nikam nešly a koukaly se na televizi. Zase je tu ozdobenej stromek a některý ty věci pod ním byly prý pro nás. Jenže pak zas říkaly, že mi je nedají, když se Melmínkovi tak líbí. Nejlepší jsou stejně ty voňavý míčky, co Glorča někde našla, ale ty asi mají zůstat tady. Včera pak odjely i se psem, ale nás tu všechny nechaly. Tak jsme za to celou noc skákali po skříních.

28.9.2013 Wow, to sem panička zase dlouho nic nedala! Jsme v Jílovém, ale vůbec se mi tu nelíbí. Přibyl tu nějakej pruhovanej kocour a snaží se tu velet, i když je to miniatura. Taky tu už nějakou dobu není pes, zato spousta ptáků, co pořád řvou a nedá se na ně vlézt. Byl jsem tu zase bez paničky, vrátila se v nějaké jiné barvě a smrděla. Tak ji pořád musím pronásledovat a otravovat, aby věděla, že má kocourka.

17.11.2013 Panička je protivná a já taky. A zase se drbu, za krkem a vedle uší. Panička mi domlouvá, že to nemám dělat, jenže ono to svědí pořád dokola! Aspoň že si semnou občas hraje a ještě stále můžu k ní do pelíšku. V Jílovém je pořád ten malý pruhatec, tak tam nemám klid. Vůbec mi nevadí, že jsme už přes dva týdny v Praze.

12.9.2014 Panička mě nechala s pruháčem a odjela. Nikdo jiný mě nemazlí, že jsem prý zlý kocour. Přitom ten pruháč mě stále vyhazuje z postele a honí mě. Glorině říkaj Šklíba, že se tak divně tváří. Aspoň, že dostanu najíst!

25.12.2014 Nuda v Praze, občas taky v Jílovém, i když tam k Pružináčovi přibyl ještě uštěkanej pes. Ale zase zabaví toho teroristu a já se můžu plížit po bytě a být oslavován jako hrdina. Taky zase byla ta divná sláva, kdy se oblečou na ven a pak jsou doma. Až za dlouho odešly, ale skoro hned se vrátily. Panička je divná, ale to tetičky taky!

19.9.2015 Mňááu mňááu mám stížnost. Panička mě poslala do Jílového s tetičkou a vrátila se až za móóóc dlouho. Má zase jinou barvu kůže a nemá ne mě čas, pořád něco spisuje na počítači. Proužek i Cliff mě pořád otravujou, teď je tu i panička,a le už se těším na svůj klídek. V Praze mám kámoše, jmenuje se Olí a hezky si spolu vyhrajeme. Mňáu!

 

Náhledy fotografií ze složky Julián

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář